Omschrijving

Zoekt u een heerlijk ruim en goed onderhouden stadswoning met maar liefst zeven slaapkamers en drie badkamers waar u wonen en werken kunt combineren, samen kunt wonen met familie of vrienden of zoek u gewoon veel ruimte voor uw gezin? Kom dan eens kijken bij deze twee op harmonieuze wijze samengevoegde rijksmonumenten met garage en een zonovergoten stadstuin met dubbele achterom.

Vestibule, gang, tuingerichte woonkamer met houtkachel, tuingerichte woonkeuken met Tinello keukeninrichting, 2e entree met toilet, bibliotheek met openhaard, garage annex atelier en tweede keuken op de begane grond.
Vijf flinke slaapkamers, drie badkamers en veel bergruimte op de eerste verdieping.
Overloop en twee werk-/slaapkamers op de tweede verdieping.

Woudrichem is een centraal gelegen vestingstadje dat vanwege de ligging op een kruispunt van rivieren in het verleden floreerde door de visserij. Inmiddels is de vesting een heerlijke woonplek en een smeltkroes van Randstedelingen die er hun rust en vertier hebben gevonden. Binnen de historische vesting is een keur aan leuke winkeltjes, horecagelegenheden en een jachthaven met een actieve watersportvereniging. Even buiten de vesting zijn twee grote supermarkten gevestigd. Op loopafstand bevinden zich twee basisscholen en binnen een straal van vijf kilometer fietsen bevinden zich meerdere scholen voor voortgezet onderwijs. In de nabijgelegen vestingstad Gorinchem, dat ook via het water te bereiken is, is een zeer uitgebreid winkelbestand. Woudrichem ligt centraal ten opzichte van Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. De autosnelwegen A27 en A15 zijn in ongeveer een kwartier te bereiken.

Rijksmonumenten

Bruto inhoud woning: 1.240 m³
gebruiksoppervlakte wonen: 321 m2
Perceeloppervlak: 294 m²
Bouwperiode: 18e eeuws

Indeling begane grond:
De gesloten gevel van Vissersdijk 6 heeft de sfeer van een koetshuis en dat was het vroeger ook. In het verleden deed het namelijk dienst als koetshuis van een herenhuis aan de Kerkstraat. Niets doet vermoeden hoeveel ruimte er achter deze gevel schuil gaat.
Via de vestibule is de gang met toiletruimte te bereiken. In deze gang is de vloer belegd met Naamse steen. In de gang is ook een deur naar de garage, welke ruimte zich ook uitstekend zou lenen als atelier danwel als praktijkruimte. Aan het eind van de gang is een gesloten keuken met een ambachtelijk gemaakt eiken keukenmeubel met whitewash finish en granito aanrecht. Aansluitend is de zonnige woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. De kamer is bijzonder sfeervol door de vele glas in loodramen, de brede vloerdelen en een authentieke schouw met Noorse houtkachel. Zowel in de hal als de woonkamer is het plafond beschoten met brede witgeschilderde houten delen. Naast de woonkamer bevindt zich de woonkeuken die van origine bij Vissersdijk 8 hoorde. De woonkeuken is een prachtige ruimte om met vrienden en familie het glas te heffen na een heerlijke dag op het water. De jachthaven is namelijk maar 200 meter vanaf de voordeur. De woonkeuken is ingericht met een hoogwaardige keuken van het topmerk Tinello. Alle denkbare apparatuur is aanwezig en op het eiland ligt een dik hardstenen werkblad. Er is onder andere een breed rvs Boretti fornuis, een Quooker en twee grote ijskasten. Er is een deur naar de tuin en aan de voorzijde zijn twee getoogde 20-ruits stalen ramen met zicht op de Vissersdijk. Ter plaatse van de eethoek is een authentiek deurtje dat toegang geeft tot een provisieruimte. In de achtergevel zijn hooggeplaatste vensters, zodat ook in deze ruimte de zon binnenvalt. Via een tweede zelfstandige entree met toilet is de originele woonkamer van Vissersdijk 8 bereikbaar. Deze woonkamer is momenteel in gebruik als bibliotheek maar leent zich ook uitstekend als speelkamer of als praktijkruimte. Er is een houtgestookte openhaard en de zesruits schuifvensters aan de voorzijde en dubbele tuindeuren aan de achterzijde zorgen voor een zee aan licht. De vloeren in de woonkeuken, hal, toilet en bibliotheek zijn voorzien van een eigentijdse gietvloer.

Indeling eerste verdieping:
Er zijn uiteraard twee trapopgangen. Op de eerste verdieping van het pand Vissersdijk 6 zijn drie flinke slaapkamers en twee badkamers. De slaapkamers zijn heerlijk licht, hebben gestucte plafond met een platte plint rondom, gestuukte wanden en met grenen delen belegde vloeren. De eerste badkamer is ingericht met een ligbad en wastafelmeubel en grenst aan één van de slaapkamers en de overloop. In de badkamer zorgt een historisch glas in loodraam voor natuurlijk licht. De tweede badkamer grenst aan de overloop en is ingericht met een kwartronde hardglazen douchecabine, een wastafelmeubel en een toilet. Op de overloop is ruimte voor de witgoedaansluitingen. Boven Visserdijk 8 liggen onder de nieuwe geïsoleerde kap twee grote (slaap)kamers, waarvan er één voelt als een tweede woonkamer. In deze kamer is ook een deur naar het platte dak. Op de overloop zijn vaste kasten en de derde badkamer met ligbad, wastafelmeubel en toilet. De sanitaire ruimtes zijn alle tijdloos ingericht en afgewerkt.

Indeling tweede verdieping:
Onder de geïsoleerde kap van Vissersdijk 6 bevinden zich nóg twee kamers. Door de toepassing van dakvensters zijn ook deze kamers heerlijk licht. De kap is aan de binnenzijde beschoten met grenen kraaldelen en de nok is in het zicht gelaten.

Bijzonderheden:
Beide woningen hebben hun eigen nutsvoorzieningen, een eigen keuken, eigen sanitair en zijn daardoor desgewenst goed te splitsen. De achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft op twee plaatsen een achterom, waardoor zelf de tuin organisch is te verdelen. De tuin is grotendeels ommuurd, waarbij de muur door de begroeiing aan het zicht is onttrokken en een eenheid vormt met de borders en het gazon. Tegen de gevels en de tuinmuur groeien onder andere een druif, Bosrank, Trompetbloem en een klimhortensia. Op de hoek van de uitbouw bij de keuken staat een grote vijgenboom. Bij beide woonkamers is een beschut gelegen terras van gebakken klinkertjes. Aan het terras van Vissersdijk 8 grenst een houten tuinberging die ook fungeert als achterom.
Zoekt u een verrassend pand met een zee aan licht en ruimte, met tuin, garage én achterom, kom dan eens kijken.

Share